Представники Служби безпеки України та Національної поліції ввечері, 19 листопада, затримали в Ужгороді місцевого жителя, який, за версією слідства, займався підкупом виборців на майбутніх виборах мера.

Про це повідомила поліція Закарпаття та СБУ. "Слідчі з'ясували, що ужгородець налагодив механізм щодо підкупу виборців. За один голос чоловік пропонував 500 гривень", - повідомила поліція.

Читайте Знай в Google News!

До процедури реалізації підкупу був залучений голова правління одного з ОСББ, якому було доручено збирати підписи мешканців, які згодні продати свій голос. Ужгородець був затриманий у парку, де він мав передати голові ОСББ 12 тисяч гривень.

Затриманому оголосили підозру у підкупі виборців, однак суд ще не обрав йому запобіжний захід. Йдеться про купівлю голосів за чинного мера Богдана Андрєєва, який балотується як самовисуванець. Але 20 листопада міський голова заявив, що він зі своєю командою не має відношення до затриманого.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Ми всі прекрасно знаємо, як це робиться. Шукається особа, яка має неприємності з законом. Це так звана торпеда. Шукається інша особа, яка готова передати ці гроші. Один іншому передають, отримує штраф і один день проводить в СІЗО", - заявив Андрєєв.

Другий тур виборів мера Ужгорода відбудеться вже цієї неділі, 22 Листопада. Андрєєв бореться за посаду мера з Віктором Щадея від Партії "Слуги народу". Андрєєв у першому турі отримав 25,41%, Щадей — 17,91%

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Ляшко" після програшу на виборах поділився творчими планами: "Піду на нацвідбір на Євробачення"

Як повідомляв "Знай.ua", за "уточнення" виборчих списків ведуться бандитські розбірки - експерти заявили про силові втручання.

Знай.ua писав, пенсіонерка з Буковини брела п'ять кілометрів по горах заради виборів: "Проголосую за того, хто дороги зробить"