Політолог Руслан Бортник висловив свою думку щодо того, що наша країна домовилася про постачання вакцини від коронавірусної інфекції.

Також він підкреслив, що разом із зростанням числа хворих COVID-19 можна помітити несподіване зниження заповнюваності медичних установ.

Про це Руслан Бортник повідомляє на своєму каналі в YouTube.

"Цей тиждень був приречений новими антирекордами. Перед новим карантином вихідного дня зафіксували максимальну цифру. Дуже схоже на політичну гру. Незважаючи на цифри виявлених хворих, ми бачимо зниження наповнюваності лікарень", - уточнив Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За його словами, згідно з офіційними даними від Міністерства охорони здоров'я, на початку тижня заповнюваність лікарень становила 52%, А до кінця тижня цифра знизилася до 51%. Він вважає, що кількість ліжко-місць у лікарнях могла збільшитися або тести можуть робити людям без важких симптомів.

Читайте Знай в Google News!

Крім того, як відомо, вакцину від коронавірусу Україні може поставляти COVAX, але політолог порадив громадянам подумати, чому ряд країн відмовилися з ним співпрацювати.

Скріншот до відео з каналу Руслана Бортника в YouTube
Скріншот до відео з каналу Руслана Бортника в YouTube

"Те, що нам обіцяє COVAX щось десь поставити, це обіцянки, тому що сам COVAX обіцяє ці вакцини поставляти тільки в другій половині 2021 року, та й вакцин ще немає. ВООЗ не визнала жодну вакцину достовірною ... Тому сама заява Ляшка - це спроба закинути морпинку перед осликом", - заявив український політолог.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Він вважає, що обіцянка - порожня і відволікає увагу, ніж показує якісь перспективи. За словами Бортника, краще б Віктор Ляшко відповідав на запитання, навіщо Україна закупила 24 тисячі доз ремдесівіру на 19 мільйонів гривень, хоча у ВООЗ визнали його неефективним.

Нагадаємо, що Руслан Бортник прокоментував рішення деяких мерів міст відмовитися від карантину вихідного дня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політолог Руслан Бортник розповів, кому потрібні масові заворушення в Києві.

Також "Знай.ua" писав, що Руслан Бортник пояснив, чи страждатиме малий і середній бізнес через карантин в Україні.