Нова знахідка археологів-любителів у Шотландії проливає світло на буремні стосунки Англії, Шотландії і Франції.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: британське видання The Obam Times.

Недалеко від озера Лох-нан-Уам група археологів-любителів знайшли боєприпаси. Швидше за все, цю зброю король Франції передав шотландським повстанцям у боротьбі з Лондоном у 1745 році. Можна навіть позайматися альтернативною історією і припустити, що якби ця зброя дійшла до адресата, династія Стюартів змогла б відвоювати англійську корону. Ця подія докорінно би змінила світову історію. Гіпотезу щодо знахідки підтверджують і джерела: було відомо, що французький король Людовік XV дійсно допомагав якобінцям, надавав їм зброю.

Фото The Oban Times
Фото The Oban Times

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Археологами було знайдено 215 куль, золото і ґудзики, які належали шотландському поету і наставнику Карла Едуарда - одного із останніх представників династії Стюартів. Разом із тим, схоже, що ці боєприпаси запізнилися і попали в руки якобінцям після вирішальної битви у Каллодене, в якій долю повстанців було вирішено. Після цього шотландські вельможі зазнали значних гонінь.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У Львові розкопали древнє підземелля, археологи п'ють шампанське: сенсаційні кадри і подробиці.

Також Знай.ua писав, мумія дитини розкрила археологам таємницю, яка зберігалася тисячоліття