Попри зростаючі масштаби епідемічної хвилі коронавірусу та майже щоденні "антирекорди" за добовою кількістю виявлених хворих, "урядовий квартал" не перестає вражати багатомільйонними витратами на відверто абсурдні речі – від реставрації адмінбудівель до подарункових годинників та картин з бурштину. Як виявилося, дивувати градусом цинізму вміє не тільки Парламент і Кабмін – не менший розмах продемонстрував і Національний банк України. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Нацбанк. Фото: скриншот Youtube
Нацбанк. Фото: скриншот Youtube

23, 5 млн грн – на портативні комп'ютери і ремонт машин

Найдорожчим з добірки останніх пропозицій, розміщених на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro, став "лот" на закупівлю 856 портативних комп'ютерів. Заявлена очікувана вартість становить 20 млн 804 тис грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Окрім цього, вже було розпочато підготовку до ще одного аукціону "VIP-лоту" – послуги з ремонту і техобслуговування 89 транспортних засобів. Очікувана вартість сягає понад 1, 7 млн грн, а стартує аукціон 14 грудня.

При цьому, у списку не побачити напіврозбитих маршруток по типу тих, що курсують за багатьма столичними маршрутами.

Тут і кросовери люкс-класу Mercedes-Benz GL 450 (оперативний броньований автомобіль обладнаний спец сигналами) та Mercedes-Benz GL 550, і Lexus LS 460, Lexus RX-350, Volvo S 80, Nissan Pathfinder, Toyota Avensis та ін.

Mercedes-Benz GL 550 - фото rent-car.kiev.ua
Mercedes-Benz GL 550 - фото rent-car.kiev.ua

Toyota Avensis - фото avto.tatar
Toyota Avensis - фото avto.tatar

Спектр послуг охоплює цілу низку робіт – від діагностики підвіски та системи кондиціювання до заміни фільтрів і регулювання розвалу-сходження коліс.

На "відстеження" ЗМІ, поліетилен та сигналізацію – майже 1, 5 млн

Ще майже 1, 5 млн грн передбачалося на моніторинг ЗМІ, облаштування сигналізації та поліетиленову плівку. Та, на диво, завдяки чималій кількості учасників, кінцева вартість може зменшитися на кілька сотень тисяч гривень.

Моніторинг передбачає не лише детальну перевірку ЗМІ, а й популярних ресурсів Facebook, Twitter, YouTube і Telegram.

Наступні 2 аукціони відбулися теж сьогодні, з різницею не більше години.

В ході аукціону вартість вдалося частково зменшити: на обладнання сигналізації – до 457 тис грн, на плівку – до 309, 9 тис грн, а на моніторинг ЗМІ – до 280 тис грн.

Не обійшлося і без новорічних сюрпризів – одним з останніх став святковий "лот" за 54 тис грн.

Складається він із 17 штучних ялинок, 60 гірлянд та 42 наборів новорічних прикрас.

Варто відзначити, що закупівля могла б обійтися в 3 рази дешевше, якби не зазначена в тендерній документації вимога про те, що штучні дерева мають бути конкретного бренду.

Скажімо, якщо середня ціна на ялинку з інієм 60 см коливається від 230 до 300 грн, то від даного виробника – від 960 до 1000 грн.

Про інші закупівлі представників Урядового кварталу та подальший розвиток подій в країні читайте на порталі Знай.ua.