У суботу, 28 листопада, українці вшановують пам'ять загиблих під час подій 1932-1933 років, також відомих як Голодомор – геноцид українського народу.
Читайте Знай в Google News!

Традиційно в четверту суботу цього місяця по всій країні проходить акція "Запали свічку пам'яті". І 87-мі роковоини Голодомору не стануть винятком. Про це нагадують українські ЗМІ.

Голодомор, фото - Glavred
Голодомор, фото - Glavred

У церквах в цей день проводяться поминальні богослужіння, де померлих шанують молитвами. О 16 годині (за Киевом) оголошується Всеукраїнська хвилина мовчання.

Основні жалобні заходи проводяться в Київському музеї "меморіалі пам'яті жертв голодоморів в Україні". У церемоніальних заходах беруть участь перші особи держави, чиновники, громадські діячі.

День пам'яті жертв голодоморів в Україні, фото: Tv.ua
День пам'яті жертв голодоморів в Україні, фото: Tv.ua

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У Києві цього року 28 листопада обмежать розважальні заходи і приспустять державні прапори. Через пандемію коронавірусу більшість інформаційних заходів буде проведено в режимі онлайн. У школах та інших освітніх заходах буде проведено тематичні уроки про Голодомор 32-33 років.

Голодомор, Уніан
Голодомор, Уніан

Цікаво, що традиція ставити запалену свічку біля вікон, як знак вшанування загиблих голодною смертю, почалася в 2003 році. Такий обряд придумав історик, політолог і дослідник Голодомору Джеймс Мейс.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше