До журналістів звернувся житель міста Суми. У його історії є багато повчальних моментів, про те, як не потрапити в незручне становище, коли потрібно щось придбати за допомогою інтернету.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише видання Shans.ua.

Шахрайські схеми, фото: кадр з відео
Шахрайські схеми, фото: кадр з відео

Справа в тому, що приятель з іншого міста попросив його сходити в магазин і подивитися на товар: "Дзвонить мені друг з Кременчука і каже, що в інтернеті знайшов магазин, де дитяче ліжечко у вигляді машини продається за 7800 грн., хоча в інших магазинах значно дорожче. Він подзвонив в магазин, і йому сказали, що товар відправлять куди завгодно, але після передоплати. І тут друг побачив, що на сайті вказано ще й адресу магазину в Сумах (пр.Лушпи, 4). Ось він і попросив мене сходити і подивитися, чи варто купувати цю ліжечко. Але, блукаючи по ТЦ "Лавина", я так і не знайшов магазину з назвою "Дитячий квартал". Передзвонив їм, і дівчина почала вказувати мені дорогу. Водила вона мене по всій "Лавині", поки я не психанул. Запитав у неї, мовляв, ви біля магазину такого-то? Вона каже - так. А той магазин закрився три роки тому! Вона, як почула, кинула трубку, а скоро і сайт став недоступний. До речі, адреса ТЦ "Лавина" - пр.Лушпи, 4/1, а не просто №4."

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

ТЦ "Лавина" в Сумах, скріншот: YouTube
ТЦ "Лавина" в Сумах, скріншот: YouTube

Журналісти провели своє розслідування. Справа в тому, що сайт, про який йде мова, торгує товарами для дітей, і ціни дійсно набагато нижче, ніж у інших. Через три дні він запрацював знову, і ми спробували додзвонитися за номером, який там вказано. Трубку ніхто не взяв. Тоді ми залишили заявку, щоб нам передзвонили, але ніхто не подзвонив.

Також журналісти дізналися, що сам сайт (домен - ред.) було зареєстровано 28 жовтня. При цьому ім'я власника реєстратором домену приховано. У ТЦ "Лавина" однозначно заявили, що у них такого орендаря немає.

Цікаво, що в Сумах дійсно три роки тому працював цілком реальний магазин з такою назвою. Але сайту у нього не було. Магазин давно закрився. А його власниці, контакти якої залишилися на сайті відгуків, досить часто телефонують незадоволені клієнти нового міфічного магазину, і їй доводиться пояснювати, що вона не має до нього відношення.

Виходить, що в цій історії не обійтися без участі правоохоронців. Радимо нашим читачам бути обережними і пильними, здійснюючи покупки в інтернеті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, запорізького школяра запроторять за грати через "випадкове" вбивство: "Звалив замертво одним ударом".

Як повідомляв Знай.uа, запорожець обіцяв золоті гори довірливим заробітчанам, греб гроші лопатою - "50 тисяч на місяць".

Знай.uа писав, Зеленський придумав українцям нове свято: "Враховуючи значний внесок…".