Національний банк України (НБУ) опублікував курс валют на останній день осені - понеділок, 30 листопада. Долар і євро не збавляють обертів. Про це йдеться у офіційному повідомленні регулятора.

Читайте Знай в Google News!

Так, у понеділок, 30 листопада, долар продовжить укріплювати позиції. Водночас ціна євро зростає до максимуму за останні три роки.

Остаточний курс іноземних валют українці дізнаються о 10 ранку після початку торгів на міжбанку.

Курс валют Нацбанку на 30 листопада

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

100 доларів – 2844,28 грн;
100 євро – 3384,55 грн.

Обмін валют, скріншот з відео
Обмін валют, скріншот з відео

Як зазначили у Нацбанку, долар продовжить дорожчати. Американська валюта додасть у ціні ще 6 копійок та встановиться на рівні 28,44 грн. Євро "підскочить" ще на 6 копійок – до 33,84 грн.

Протягом наступного тижня очікується помірний ріст курсу долара до гривні. Такий прогноз озвучив старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.

За його словами, Мінфін успішно завершив переговори з МВФ щодо основних параметрів проекту держбюджету на 2021 рік

"Це було однією з головних передумов для початку першого перегляду програми Stand-by, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ в Україну і отримання чергового траншу. Йдеться про скорочення дефіциту бюджету 2021 року зі 6% до 5,5% ВВП або на 24 млрд гривень", - додав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.