Пандемія коронавірусної інфекції та її вплив на економіку сильно змінив ситуацію в Україні. У країні зріс рівень безробіття, а також вгору пішли суми боргів по виплатам заробітних плат.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Державної служби статистики України.

Рівень заборгованості по зарплаті, скріншот: ukrstat.gov.ua
Рівень заборгованості по зарплаті, скріншот: ukrstat.gov.ua

У Держстаті опублікували інформацію в таблиці про заборгованість підприємств з виплати заробітної плати в Україні в жовтні 2020 року. Борги зросли на 6,5% порівняно з вереснем і на 1 листопада склали 3,79 млрд грн.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зокрема, заборгованість працівникам економічно активних підприємств на 1 листопада поточного року склала 2,53 млрд грн, що на 8,9% більше показника на 1 жовтня. Держстат зазначає, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і Севастополя, а також частини тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Рівень безробіття в Україні, скріншот: ukrstat.gov.ua
Рівень безробіття в Україні, скріншот: ukrstat.gov.ua

З початку жовтня кількість вакансій в Україні впала на 13%. На даний момент на сайті з пошуку роботи Work.ua розміщено 48 653 активних вакансії, місяць тому їх було 56 000. І аналогічна динаміка спостерігається і на сайті Jooble. Тут на початку жовтня було 143 703 вакансії, а станом на 26 листопада — 120 236.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, зубожілим українцям збільшили розмір допомоги по безробіттю: чого очікувати з 1 грудня.

Як повідомляв Знай.uа, по Харківщині бродять люди без зарплат і надії: "Дайте роботу".

Знай.uа писав, соцвиплати при нестачі пенсійного стажу: умови змінилися, як отримати гроші.