Про нову схему шахрайства повідомив керівник Укрпошти Ігор Смілянський. Він попросив українців не відкривати електронні листи, які надіслані від імені Укрпошти, тому що пошта не може надсилати вам повідомлення на електронну скриньку - це завжди зловмисники.

Читайте Знай в Google News!

На своїй офіційній сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” Ігор Смілянський повідомив:

“Шановні клієнти!

Деякі з Вас отримали на email розсилку нібито від Укрпошти, з вимогою заплатити 2:15 мита на міжнародну посилку (копія в першому комент.) ЦЕ ШАХРАЙСТВО!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

І не з метою зібрати 2:15, а з метою зібрати номери кредитних карток для подальших списань. Тому

1. Укрпошта робить такі розсилки, більш того, таких Ваших emails навіть немає в нашій базі

2. Ні в якому разі не натискайте на посилання і не давайте номер Вашої картки

3. Ми робимо все можливе, щоб встановити джерело (це вже точно не Укрпошта) щоб запобігти втратам клієнтів (а деякі навіть не наші клієнти)”.

Тож будьте уважними і не відкривайте листів, які надіслані від імені Укрпошти. Адже шахраї достатньо володіють комп'ютерними технологіями, щоб “вкрасти” усі номери ваших карток. Згодом вони зніматимуть з них ваші персональні кошти. Сподіваємось, що у найближчому часі цю шахрайську схему викриють, злочинців покарають.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Укрпошта зганьбилася на всю країну сервісом епохи Сталіна: "Чари не працюють".

Також, "Знай.ua" писав, що українці показали інноваційний спосіб завантаження ваших дорогоцінних відправлень "Укрпоштою".