Всіх українців з ознаками гострих респіраторних захворювань хочуть почати безкоштовно тестувати на коронавірусну хворобу COVID-19.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив на брифінгу 12 грудня міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Людей треба тестування з будь-якими ознаками респіраторних захворювань, незалежно від того, чи відповідає ця симптоматика коронавірусній хворобі", — сказав очільник МОЗ.

Очільник МОЗ Максим Степанов, фото: 12kanal
Очільник МОЗ Максим Степанов, фото: 12kanal

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Застосовуватися для цього буде метод ПЛР. Також Степанов обіцяє, що в Україні почнуть застосовувати методи експрес-діагностики з тестами на антиген — їх результати можна буде отримати вже через 15 хвилин. (Наразі багато українців нарікають на дуже тривалий час для отримання результатів ПЛР, що подекуди робить тестування позбавленим практичного сенсу). Однак позитивний результат експрес-тесту все одно доведеться підтверджувати за допомогою ПЛР.

Окрім людей з ознаками COVID-19 та інших подібних хвороб, тестувати будуть контактних осіб (тобто людей, які мали близький контакт з людьми, які захворіли), а також тих, хто очікує на планову госпіталізацію до медичного закладу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Шмигаль зізнався, коли українцям чекати на жорсткий карантин.

Як повідомляв Знай.uа, порятунок вже в дорозі: Степанов назвав терміни отримання вакцини від китайського вірусу.

Знай.uа писав, Степанов розповів про швидкість поширення коронавірусу в Україні: "Одна з найнижчих".