Як навчитися читати "таємний шифр" на антитіла до COVID-19.
Адже зараз багато хто проходить тестування і таким чином прагнуть допомогти подолати коронавірусну інфекцію. І якщо з ПЛР-аналізом майже все зрозуміло, то ось результати тесту на антитіла часто викликають питання, адже результати дослідження зуміє розшифрувати лише ваш сімейний лікар.
Читайте Знай в Google News!
Але все ж слід розуміти, чи потрібно хвилюватися, якщо в тесті написано "антитіла виявлені", і якими вони взагалі бувають. Відомо те, що відразу ж після потрапляння вірусу в організм імунна система людини викидає імуноглобуліни (Ig). "Тест на антитіла може показати, чи стикалася людина з коронавірусом, навіть якщо у неї не було симптомів Covid-19. Якщо антитіла виявлені, значить, організм зреагував на вірус. Вони можуть зберігатися, навіть якщо самого вірусу в організмі вже немає. Таким чином, виявлення антитіл в крові є інформативним свідченням поточного або минулого інфекційного процесу і одночасно допомагає виявити стадію розвитку інфекції", — заявив фахівець з фізичної реабілітації та член Європейської асоціації амбулаторної реабілітації Леонід Дьяков.
Імуноглобуліни бувають двох типів, серед яких є IgM-ранні антитіла, які свідчать атаці COVID-19 прямо зараз, і IgG — проявляються пізніше (на 21-й день хвороби) і залишаються надовго. Останні свідчать про формування або вже сформованому імунітеті.

тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел
тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел

Якщо в аналізі IgM менше 1, а ІgG менше 10, то організм не стикався з вірусом і у пацієнта відсутні антитіла до коронавірусу; IgM від 1 до 2 і ІgG менше 10 надаються сумнівними цифрами, адже у пацієнта немає антитіл до COVID-19, однак вірус може перебувати в організмі; IgM становить або більше 2 і ІgG менше 10 — пацієнт хворіє на коронавірус і небезпечний для інших людей; IgM становить або більше 2 і ІgG становить або більше 10 — означає присутність імунітету до вірусу, але інфекція ще знаходиться в організмі; IgM менше 2 і ІgG становить або більше 10 — людина перехворіла і у нього є антитіла до інфекції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Степанов пообіцяв безкоштовні тести на COVID-19 всім хворим українцям: "Людей треба…"

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні covid-19 залишився без рекордів, тисячі йдуть на поправку-МОЗ оновило статистику на 13 Грудня

Знай.ua писав, міністра Степанова хочуть замінити нейромережею: розробку доручать Мінцифрі і білорусам

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще