Компанія "Дніпросталь-Енерго" Віктора Пінчука з 1 січня почала постачання електроенергії з Білоруської АЕС в Україну.

Про це свідчать підсумки добових аукціонів з доступу до міждержавних мереж, що проводяться НЕК "Укренерго".

Компанія Пінчука отримала можливість щодоби імпортувати з Білорусі 60 МВт.

Другою компанією, що отримала право закуповувати у режиму Лукашенка і поставляти в Україну електроенергію, стало "Донбасенерго". Компанія отримала доступ до добової потужності 50 МВт.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Вже 1 січня в Україну очікується імпорт з Білорусі не менше 110 МВт електроенергії, що дорівнює десятій частині потужності нововведеної Білоруської АЕС, якою країни Балтії і Польща оголосили бойкот.

Нагадаємо, в грудні НКРЕКП зняло всі обмеження на імпорт електроенергії з Росії та Білорусі, які були введені навесні 2020 р.за дорученням президента Володимира Зеленського.

Імпорт електроенергії з Росії та Білорусі здійснювався з жовтня 2019 по березень 2020 р.у загальному обсязі було поставлено понад 1 млрд кВт.години. Прямі збитки української енергосистеми від імпорту, за оцінками експертів, склали від 3 до 5 млрд грн.

За словами експертів, імпорт також спровокував Найбільшу за всю історію країни кризу на енергоринку і рекордні збитки державних енергетичних компаній. Через закупівлі струму у Росії, 95% українських шахт навесні 2020 р.змушене пішли в простій.