Всім відомо, що серпень приймає всі три Спаси, присвячені нашому Спасителю Ісусу - Яблучний, Медовий та Горіховий.

Всі ці свята мають досить "смачну" назву, і протягом кожного з них вшановується пам'ять нашого Господа, освячуються однойменні продукти та накривається пишний стіл.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Перший з них — Медовий — незмінно, як і два інші, відзначається 14 серпня. Яблучний Спас - 19 числа, в день Преображення Господнього. А Горіховий наприкінці місяця, 29.08. Усі вони приурочені до трьох свят — Маковій, Медове свято (коли вшановують три важливі святині, що включають Животворящий Хрест Господній, ікону Володимирської Божої Матері та образ Спасителя). Медовий Спас починає збирання та освячення меду вірянами.

Церква, фото: Пцу Facebook
Церква, фото: Пцу Facebook

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Другий, Яблучний Спас — Преображення Господнє, коли за традиціями заборонено було їсти яблука. Зараз готуються різні страви з яблук, а також освітлюються фрукти та починається збирання врожаю.

І насамкінець — Хлібний, Горіховий Спас, присвячений перенесенню нерукотворного образу Господа Бога до Константинополя, коли дозволено народні гуляння, ярмарки. І традиційно печуть хліб, млинці та пироги.

Церква, скріншот: Youtube
Церква, скріншот: Youtube

Нагадаємо про найголовніші молитви за покійних: як допомогти дітям, батькам, бабусям та дідусям, які покинули нас.

Раніше ми повідомляли, що глава ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив, як путін пов'язаний із Сатаною: "Особливий вид біснування".

Також стало відомо, що священик розповів, чому Бог не чує тих, хто любить нецензурні слова.