В Україні очікується зростання вартості "комуналки" навіть попри мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги, запроваджений Верховною Радою. Такий висновок можна зробити з інфляційного з прогнозу НБУ.

Зазначається, що зростання тарифів почнеться приблизно з другого півріччя 2023 року. А заборона підвищувати тарифи на комунальні послуги для всіх категорій споживач чинна до кінця воєнного стану в країні.

"Основний же внесок у значне зростання адміністративної інфляції на прогнозному горизонті матиме підвищення тарифів на комунальні послуги.", - йдеться у звіті.

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

Зважаючи на високу соціальну значущість тарифів на ЖКГ, обіцяють, що підвищення тарифів відбуватиметься поетапно та супроводжуватиметься розширенням соціальної підтримки.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Наразі українців заспокоїли, що тарифи на комунальні послуги сьогодні в Україні залишаються незмінними, навіть попри зростання цін на енергоносії в усьому світі.

"Таким чином, високі ціни на газ у світі практично не матимуть прямого впливу на споживчу інфляцію у поточному році.", - йдеться у звіті.

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл