7 серпня присвячено дню смерті святої Анни, матінки Діви Марії та бабусі Ісуса Христа. Інші назви свята: "Макар", "Анна та Макарій", "Анна Холодна", "Зимоуказниця".

Цього дня передбачали час настання та характер майбутньої зими. Тривали жнива. 7 серпня також відзначали своє свято мандрівники, або як їх називали у народі, "калики перехожі"

Анна та її чоловік Йоаким жили в Назареті. Сім'я не мала дітей. Тому понад 50 років Анна підносила благання до Господа, щоб Він дарував їй дитину. Єгояким навіть хотів принести жертву, але священик відмовив йому в цьому. Тому Йоаким пішов у пустелю неподалік Назарета. Тут йому з'явився ангел, який приніс звістку, що Анна незабаром буде вагітною і сказав назвати дочку Марією. І в Ганни справді народилася дочка. Це було диво. Але ще більшим дивом стало те, що вона після того народила Сина Божого.

Що не можна робити 7 серпня

Небажано в цей день є конину, бо це також свято коней і до них має бути особливе ставлення. Не виходьте вночі на вулицю, гуляє погань, яка морозить землю і насилає недуги, особливо на людей похилого віку. І постарайтеся ні з ким не лаятись, інакше ще дуже довго не помиріться.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Народні прикмети на 7 серпня

Приказки та прикмети

  • Якщо ранок холодний, і холодна зима.
  • Погода до обіду передбачає погоду зими до грудня, а погода після обіду – після грудня.
  • Світла та тепла погода віщує холодну зиму, якщо ж дощ – зима буде снігова та тепла.
  • Багато жолудів на дубі – до теплої зими.
  • Якщо лелеки вирішили розпочати приготування до відльоту, значить зима обіцяє бути ранньою та морозною, а весна, навпаки, теплою.
  • Якщо мурахи починають збільшувати мурашники, буде сувора зима.
  • Якщо зазеленіє овес (вдруге) – це до дощової осені.
  • Народжені 7 серпня матимуть міцне здоров'я та плідне життя.

Нагадаємо, що петрушка, кінза дешевшають, а баклажани та часник дорожчають: як продавці переписали цінники на овочі.

Раніше ми повідомляли, що українці можуть залишитися без коштів у лікарняних: ризикують навіть офіційно працевлаштовані особи.