Головний продукт на столах українців знову здорожчав. Мова йде про хліб - його ціна суттєво піднялася на початку серпня слідом за іншими важливими продуктами.

Як повідомляється у звіті на сайті Мінфін, станом на 4 серпня, середня вартість 650-грамового буханця пшеничного хліба складає 30,1 грн. Для порівняння, це на 2,6 грн більше, ніж у липні – тоді він в середньому вартував 27,5 грн.

Як зазначають на Мінфіні, ця ціна – найвища за більш ніж 5 років. І це все відбувається на фоні значного здорожчання великої кількості необхідних продуктів, дефіциту деяких з них та безробіття в країні.

Ціни на хліб, фото: gsminfo.com.ua
Ціни на хліб, фото: gsminfo.com.ua

Згідно з інформацією Мінфіну, в окремих мережах супермаркетів ціна на пшеничний хліб складає:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще
  • Novus – 29,49 грн/буханець;
  • Megamarket – 30,7 грн/буханець.

Фахівці відзначають, що хліб дорожчає вже третій місяць поспіль. Саме після різкого здешевлення у квітні, коли із середніх 26,41 грн/буханець впав у ціні до 22,7 грн і коли ця ж ціна трималася і весь травень.

Як зростали ціни на хліб за останні три місяці:

  • червень – 26,41 грн/буханець (+3,71 грн);
  • липень – 27,5 грн/буханець (+1,09 грн);
  • серпень – 30,1 грн/буханець (+2,6 грн).

хліб
хліб

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл