Виробники молочної продукції попередили про зростання цін на сировину, що потягне за собою стійке зростання цін

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Про це повідомляє видання agrotrend.

Як відом, у довоєнний час українська молочна продукція завдяки своїй дешевизні довгий час залишалася конкурентною на європейському ринку. Проте у вересні ситуація може змінитися й фахівці прогнозують стійке подорожчання продукції. Це своєю чергою відіб'ється на кінцевій ціні продукції.

"Основними ціноутворюючим фактором залишається експорт, а на фоні дешевої гривні ціни на молоко ростуть. Проте, якщо перевести їх у валютний еквівалент, побачимо, що ціни навпаки падають. До прикладу, за період травня-серпня ціна опустилася на 15,5%. До того ж різниця між ціною українського молока та європейського складає близько 40%", — розповіла аналітик АВМ Яна Лінецька.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Крім того, не варто відкидати той факт, що за даними Нацбанку, з початку літа інфляція прискорилась та становила 21,5%. На цьому оберти будуть наростати та за прогнозами фахівців до кінця року вона сягатиме 31,1%. Це своєю чергою відзначиться на цінах.

Якщо раніше фахівці передбачали токове подорожчання молочної продукції ближче до зими, то тепер вони говорять про стійке подорожчання молочки.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні