Українцям повідомили про сигнали, які попереджатимуть про небезпеку через ядерний шантаж з боку російських окупантів.

Диктатор путін і його пропагандисти вже не вперше кидають серйозні загрози щодо використання ядерної зброї, яка вразить не лише Україну, а й частину Європи. Деякі територіальні громади створили спеціальні сигнали, мета яких - попередити мирних громадян про небезпеку, що насувається.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Усього сигналів буде декілька і вони вже тестувалися в деяких містах.

  • Сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів.
  • Сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат.
  • Сигнал евакуації із міста звучить як гудок потяга. Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.

Таку інформацію надали у Центрі протидії дезінформації.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також українцям нагадали, що у разі оголошення повітряної тривоги лунає тривалий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Влада продовжує закликати громадян не ігнорувати сигнали. Це може врятувати життя.

Оскільки 24 серпня - День незалежності, і вже деякі офіційні джерела заявили, що окупанти можуть активно обстрілювати міста в ці дні, українцям ще нагадали правила поведінки під час оголошення повітряної тривоги.

  1. Негайно слідуйте до найближчого укриття;
  2. Пам'ятайте правило 2-х стін та 2-х виходів.

Бомбосховище. Фото: YouTube
Бомбосховище. Фото: YouTube

Раніше ми писали про те, що воїни ЗСУ показали свій талісман - вівчарку Діну: передбачає атаки противника і попереджає захисників

Як повідомляв Знай.ua, Київську області можуть атакувати з боку Білорусі, але українські бійці готові до будь-яких сценаріїв - голова КОВА Куліба

Також портал Знай.ua писав, що у Москві підірвали автомобіль з донькою головного ідеолога рашизму Олександра Дугіна: він мав бути на її місці.