Ціни на виноград в Україні помітно знизилися наприкінці серпня. То ж зараз саме вдалий час поласувати улюбленою ягодою, поки інші фрукти та овочі продовжують зростати у ціні.

Актуальні ціни на виноград у торгових точках України опублікували на сайті Мінфіну, який провів моніторинг вартості, зокрема, даної категорії товарів станом на кінець серпня.

Як зазначається, середня вартість винограду станом на 21 серпня, порівняно з минулим місяцем, знизилася – він подешевшав з 147,68 грн/кг до 100,70 грн/кг.

Ціни на виноград, Мінфін
Ціни на виноград, Мінфін

Водночас в Україні зросли ціни на яблука, які теж є досить популярним фруктом серед українців. То ж вартість українських яблук значно підскочила – вона зросла із 18,67 грн/кг до 27,66 грн/кг. Водночас кілограм яблук Айдаред подорожчав на 50 копійок, зіставивши 11,80 грн.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Варто додати, що в українському уряді добре розуміють важливість цієї галузі. То ж низка областей отримали дотації від Мінекономрозвитку. Ці суми частково компенсують фермерам, котрі вирощують фрукти, ягоди та горіхи, витрати на саджанці, шпалери, краплинне зрошення та техніку і обладнання для переробки.

Ціни на яблука, Мінфін
Ціни на яблука, Мінфін

Нагадаємо, ціни на молоко ростуть як на дріжджах: чи зупиниться здорожчання найближчим часом

Як повідомляв "Знай.ua", у Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану

Також "Знай.ua" писав, шахраї обводять довкола пальця людей, які постраждали від війни: на що звернути увагу, щоб не залишитися без копійки