Ціни на дизельне паливо зробили різкий ривок. Середня оптова вартість цього виду палива злетіла на 2 гривні за літр. Водночас вартість бензину знизилася. Про це свідчать дані, які надала "Консалтингова група А-95".

Аналітики зазначають, що дизпаливо подорожчало вперше за 60 днів і тому є кілька пояснень. По-перше, на ситуацію з цим видом палива впливає сезонне підвищення попиту. По-друге, побоювання щодо можливого пересихання Дністра, спричиненого посухою в Європі.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За даними найдешевший дизель у південному регіоні, де цінники на АЗС досягають 43-46 гривень за літр, що на 2-3 гривні дорожче, ніж було тижнем раніше. У західних областях оптова вартість дизеля становить 44-47 гривень за літр, що також на 2-3 гривні дорожче, ніж було. На півночі ціни піднялися на 1-2 гривні за літр – до 45-48 гривень за літр, а в центрі та на сході на 2-4 гривні – до 46-49 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Водночас оптова вартість бензину А-95 у період з 19 по 26 серпня знизилася на 1,75 гривні, а бензин А-92 у середньому втратив у ціні 50 копійок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому з компотами та варенням на зиму можна і не починати: ціни на цукор набирають обертів і не планують зупинятися.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на гречку та олію знову змінилися: один із продуктів нарешті став доступнішим для українців.