Канцлер Німеччини, який відомий своїми проросійськими поглядами, неочікувано змінив свою публічну позицію, виступаючи у Празі. Він заявив, що охоче підтримує залучення нових членів до ЄС, хоча такий крок передбачатиме реформи.

За словами Шольца, у міру розширення блоку право вето кожного члена повинно було б відбуватися з переходом до системи "голосування більшості", щоб не перешкоджати прийняттю рішень в ЄС.

Олаф Шольц. Фото: скриншот Youtube
Олаф Шольц. Фото: скриншот Youtube

Вторгнення росії в Україну вже піддало випробуванню систему одностайності в той час, коли швидкі дії є ще більш необхідними.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Він закликав до компромісів, пропонуючи зміну у системі голосування.

Давайте шукати компроміси разом. Я міг би уявити, наприклад, починаючи з голосування більшістю в сферах, у яких особливо важливо, щоб ми говорили одним голосом – наприклад, у політиці санкцій або з питань, що стосуються прав людини - написав Шольц у своєму Twitter

Також лідер Німеччини запропонував створити нову систему ППО в Європі.

Нагадаємо, що ЄС погодив статус кандидата для України та Молдови в червні. Очікується, що шлях до вступу буде довгим, Шольц сказав, що європейські кандидати повинні бути включені до нового політичного форуму, як запропонував президент Франції Еммануель Макрон, щоб "обговорити ключові питання, які стосуються нашого континенту в цілому".

Нагадаємо, ми писали, що Олаф Шольц намагався обміняти членство України в НАТО на мир із путіним, але не вийшло.

Як повідомляв "Знай.ua" Олаф Шольц забрав методичку у Макрона, і закликав світ вести діалог із терористами.

Також "Знай.ua" інформував, що німецький дипломат Вольфганг Ішингер засудив уряд Шольца через Україну: зобов'язані допомогти зараз.