У зв'язку з війною в українських школах з'являться нові посади – "спеціалісти з безпеки". Наразі закінчили навчання та готові розпочати роботу в новому навчальному році 17 таких фахівців.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко в ефірі національного телемарафону.

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

"Вихователі з безпеки" в 17 територіальних громадах – одній міський та 16 сільських та селищних громад в дев'яти областях: Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Київській, Одеській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій.

Головними завданнями таких спеціалістів будуть:

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

- слідкувати за тим, щоб діти вчасно спускалися в укриття під час повітряних тривог;

- вчити дітей основним правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, правилам дорожнього руху;

- допомагати школам взаємодіяти з поліцейськими та рятувальниками для створення максимально безпечних умов навчання;

- протидіяти булінгу.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Рішення про необхідність такого призначення керівники департаментів освіти і науки обласних адміністрацій зможуть ухвалювати самостійно, враховуючи особливості безпекової ситуації в регіоні.

Нагадаємо, ми писали, що росіянка скиглить, що не може потрапити до Німеччини побачити маму.

Як повідомляв "Знай.ua" у РНБО поставили крапку у питанні підвищення тарифів на комуналку: що насправді чекає на українців.

Також "Знай.ua" інформував, у росіян під Херсоном почався тривожний настрій: оголосили евакуацію та відходять від зайнятих позицій.