Українці вже отримали коштів від міжнародних організацій на суму 600 млн доларів, але попереду виплати допомоги майже на 2 млрд доларів.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, після наради, присвяченій питанням внутрішньо переміщених осіб. За словами віце-прем’єр-міністра України Ірини Верещук, від початку повномасштабного російського вторгнення на потреби цих людей було розподілено майже 600 млн доларів. Ці гроші отримало 2,7 млн українців, які змушені були залишити рідні домівки.

Соцдопомога. Фото: скриншот з відео
Соцдопомога. Фото: скриншот з відео

До кінця року ще 1, 72 млрд доларів мають бути розподілені між 6,3 млн українців. Ті, хто потребують допомоги, можуть подати заявку через платформу "єДопомога" за посиланням https://aid.edopomoga.gov.ua/.

Кошти виділяють найбільш вразливим категоріям населення.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Соцдопомога. Фото: скриншот з відео
Соцдопомога. Фото: скриншот з відео

На сьогодні мільйони українців отримали статус ВПО. Ми зобов’язані дбати про кожну родину, що змушена була покинути домівку, рятуючи себе та своїх дітей. Ми дуже вдячні міжнародним гуманітарним організаціям за допомогу та сподіваємося, що наші громадяни не залишаться без неї, - зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, ми писали, що чи виплачуватимуть пенсії українцям, які виїхали за кордон: у ПФУ зробили попередження.

Як повідомляв "Знай.ua" чому підвищення пенсій у вересні чекати не варто: скільки українці отримуватимуть восени.

Також "Знай.ua" інформував, що 17% пенсіонерів не отримали пенсії за серпень: у Пенсійному фонді розповіли про причини.