Українській гривні 2 вересня виповнилось 26 років, з цієї нагоди українцям розповіли цікаві факти про українську валюту

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Перші гривні в Україні почали друкувати в 1992 році. Варто зазначити, що українські гроші спочатку надрукували в Канаді в кредит. На той момент молода держава не мала на це коштів.

Раніше, за часів Київської Русі "гривнею" називали нашийну прикрасу. А на початку ІХ століття гривню стали використовувати як міру ваги та лічбі. З ХІІ століття у якості грошей були срібні злитки, які й називали гривнею. А у грудні 1918 року гривню оголосили грошовою одиницею УНР.

Після розпаду СРСР в обіг в 1996 році була введена в обіг гривня, яка замінила карбованці та купони. Варто пригадати, що через значну інфляцію 100 000 купонів міняли на 1 гривню. А процес переходу на нову валю через гігантську інфляцію розпочався в 1996 році.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Стосовно назви валюти, в країні були ідеї зберегти стару назву "карбованці" або взагалі ввести долари. Проте більшість підтримали саме ідею з гривнею.

За часів Незалежної України банкноти друкують в Житомирі. Технолог відкрила секрет - для виготовлення паперу для банкнот використовують 100 бавовну.

Нагадаємо, що хоч і не москаль, але скакати перестане: економіст Григорій Кукуруза заспокоїв українців курсом 36,6.

Раніше ми повідомляли, що в Україні можуть повернути акциз на пальне: на скільки зросте вартість бензину.

До слова, українців чекає дуже важка: економісти попереджають про зростання цін на хліб і зернові.