В Україні обрушилися ціни на популярні овочі, зокрема капусту, огірки та томати. Рівень здешевлення на деякі позиції становить 50%. Про це свідчать дані моніторингу порталу AgroTimes.

Так, у зв'язку з початком збирання капусти, ціни на цей овоч всього за тиждень впали на 43%. На найбільшому оптовому ринку заходу України Шувар замість 14 гривень її можна придбати за 8 гривень за один кілограм. Водночас, огірки втратили в ціні цілих 50% і продаються по 10 гривень за кіло, а не по 20 гривень, як тижнем раніше.

Ціни на овочі, скріншот з відео
Ціни на овочі, скріншот з відео

Впали ціни і на червоні ґрунтові томати. Якщо напередодні коштували від 18 до 23 гривень, то зараз 13-18 гривень за кіло. Томати вершки також подешевшали – з 25 до 16 гривень за кілограм. Водночас вартість червоних тепличних томатів становить 20-25 гривень за кіло, рожевих – 23 гривні за кіло та чорних – 45 гривень за кіло.

Ціни на овочі, скріншот з відео
Ціни на овочі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

Ціни падають не на всі овочі. Так, червоні солодкі перці подорожчали одразу на 10 гривень – з 45 до 55 гривень за кіло. Баклажани також додали в ціні близько 7-8 гривень та пропонуються по 45 гривень за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.

Також наш портал інформував, чи скоро по 200 грн? Гречка знову подорожчала в українських супермаркетах, до "делікатесу" один крок.

Крім того, наш портал інформував, українцям настав час запасатися: список продуктів, які слід закупити з осені, щоб не голодувати взимку.