Можна буде поміняти реквізити для виплати пенсії онлайн. Прямо не виходячи з дому пенсіонери зможуть легко скористатися новою функцією.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Пенсійний кур'єр" у соціальній мережі Facebook . Там регулярно відповідають на запитання українців, які наразі є актуальними.

Ось мова зайшла і про зміну реквізитів для пенсійних виплат. Це досить потрібна річ, особливо у воєнний час. Тепер, щоб не виходити з дому у воєнний час, і не піддавати себе безпеці, люди похилого віку зможуть це зробити онлайн.

Для цього лише потрібно скористатися сайтом електронних послуг Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Спочатку потрібна авторизація в особистому кабінеті на порталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису, або ID-банкінгу.

Після цього необхідно перейти до розділу "Пенсіонерам", а також "Внесення змін до електронної пенсійної справи". Там буде графа "Заява про зміну реквізитів".

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Третій крок. Заповнити всі поля заяви та додати скан-копії необхідних документів (паспорта, ідентифікаційного коду, довідки про відкритий рахунок у банку), після чого надаєте згоду на передачу та обробку даних.

Заява формується, ви її підписуєте, після чого відправляєте до Пенсійного фонду України. Все, процес завершено, і не потрібно стояти кілометрові черги особисто.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Нагадаємо, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити у таких випадках

Раніше повідомлялося, що росія вбиває не лише людей: понад 7 тисяч закладів були змушені закритися

Також, Григорій Козловський долучився до допомоги сім'ям загиблих футбольних ультрас