Стало відомо про те, скільки потрібно грошей для того, щоб повністю відновити зруйновані частини України. Росіяни принесли біль та розруху, але нас не зламати.

Такі дані публікує Світовий банк . Ще до закінчення війни вони вирішили підрахувати скільки коштів знадобиться на те, щоб повністю відновити Україну.

У загальній оцінці, опублікованій міжнародним відомством, Європейською комісією, а також урядом України, зійшлися на сумі в 349 мільярдів доларів. Саме стільки потрібних коштів для того, щоб відбудувати Україну.

Міністерство фінансів України - фото ZIK
Міністерство фінансів України - фото ZIK

Це станом на початок вересня, і доки війна не буде закінчена, вона лише зростатиме. Все тому, що російські війська регулярно обстрілюють українську територію, а також шкодить об'єкти інфраструктури.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Україна бореться за демократію та наші спільні цінності. ЄС не може зрівнятися з жертвою, яку несе Україна, але ми мобілізуємо всі наші інструменти для задоволення найнагальніших потреб, зокрема для житла для внутрішньо переміщених осіб та ремонту критично важливої ​​інфраструктури" - заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Кредит, долари - фото Мигранту мир
Кредит, долари - фото Мигранту мир

З самого початку повномасштабної війни Росії проти України, яка розпочалася наприкінці лютого, Європейський Союз мобілізував щонайменше 10 мільярдів євро на фінансування, гуманітарну та військову допомогу Україні. Ще 5 мільярдів перебувають у процесі фінансування.

"ЄС йтиме разом з Україною на кожному кроці, щоб відновити демократичну, незалежну та процвітаючу країну шляхом до ЄС" - продовжила жінка.

Урсула фон дер Ляєн. Фото: Twitter
Урсула фон дер Ляєн. Фото: Twitter

Нагадаємо, що новий дефіцит залишить українців без популярної ягоди: до подорожчання якогось продукту готуватися в наступні 1-2 роки.

Раніше повідомлялося, що дистанційне навчання в умовах війни: у Нацполіції розповіли, як батьки, які працюють, можуть убезпечити дітей

Також пенсіонерам дозволили змінити реквізити за допомогою інтернету: прощайте, кілометрові черги