У жовтні розпочнеться найскладніший опалювальний сезон в історії незалежної України, адже країні триває повномасштабна війна. Незважаючи на це, в уряді запевнили, що при необхідності отримати субсидію зможе кожен, втім, механізм призначення даної допомоги хочуть змінити. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

У новому опалювальному сезоні уряд забезпечить субсидіями всіх, хто їх потребує. Водночас у Мінсоцполітики планують змінити механізм призначення цієї допомоги.

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

"Міністерство соціальної політики пропонує оновити механізм призначення субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та зрідженого газу", - йдеться у повідомленні.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Зазначається, що в уряді хочуть уможливити призначення субсидій і пільг через ПФУ. Ці зміни спрямовані на підтримку внутрішніх переселенців, які також потребують субсидії. Вони матимуть змогу подати заявку на отримання допомоги з будь-якої точки України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Також наш портал інформував призначення субсидії безробітним українцям: у Мінсоцполітики розкрили важливі деталі.

Крім того, ми писали, чому українцям припинили надсилати звичні платіжки за комуналку: у Нафтогазі розвели руками.