Стало відомо, що український уряд проголосував за новий законопроект. Він передбачає головну відповідальність за примусову російську паспортизацію

Про це повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Тепер усім, хто займатиметься такими неправомірними речами, загрожуватиме кримінальна відповідальність, тому людям варто заздалегідь замислитися.

"На жаль, міжнародне право не містить адекватних норм для протидії незаконній російській паспортизації на території України. Тому ми маємо реагувати шляхом посилення кримінального законодавства. (До речі, такий закон слід було б прийняти ще у 2014)", - наголосила вона у своєму посту.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Суть цього законопроекту в наступному. Наприклад, якщо держслужбовець ухвалить рішення отримати ворожий паспорт, то отримає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. За пропаганду на користь отримання російського паспорта тепер також є термін, але трохи менший – від 5 до 8 років.

Російський паспорт, фото: скріншот із відео
Російський паспорт, фото: скріншот із відео

Якщо українець змушуватиме українця отримати паспорт росії, то наступні віком від 8 до 12 років також проведе у в'язниці.

Від 8 до 12 років позбавлення волі за створення умов, за яких неотримання російського паспорта знижуватиме громадянина України у правах або іншим чином ставитиме у невигідне становище.

"Ці нововведення спрямовані проти держслужбовців із ворожими паспортами та проти тих, хто прямо чи опосередковано сприяє російській паспортизації. Інших осіб цей законопроект не стосується. Російський паспорт – це ворожа зброя, і на нашій території підлягає знищенню" - зазначила під кінець Ірина Верещук.

Нагадаємо, що Денис Шмігаль розповів, яким буде курс долара у 2023 році .

Раніше повідомлялося, що заперечує російську агресію і товаришує з колаборантом Стремоусовим: що відомо про скандального "блогера" Олександра Надія

Також, в Росії офіційно годуватимуть людей прострочкою: оригінальне рішення продовольчої кризи