У МОЗ заявили, що не будуть розголошувати інформацію про місце реєстрації випадків мавпячої віспи, лише повідомили, що перебіг захворювання контролюватимуть лікарі.

Головний державний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін на брифінгу сказав, що таким чином у МОЗ хочуть повністю забезпечити комфорт пацієнта та уникнути цькування. Епідемія мавп'ячої віспи, за словами Кузіна, Україні не загрожує.

Ігор Кузін. Фото: скриншот Youtube
Ігор Кузін. Фото: скриншот Youtube

Також він розповів, як почуває себе перший в Україні пацієнт із виявленим захворюванням на віспу мавп.

Його стан стабільний, він має легкий перебіг захворювання, проте був госпіталізований для перестраховки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube
Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube

"Це важливо для лікарів – розуміти, який перебіг має захворювання, симптоматику, методи лікування. Госпіталізувати пацієнта було вирішено саме з цієї причини", - зазначив він.

Зараз епідеміологи області проводять відповідне епідеміологічне розслідування. Основні симптоми віспи мавп:

  • висип у вигляді пухирців, зокрема на обличчі, в роті;
  • температура;
  • головний біль.

У випадку наявності таких симптомів варто звернутись за медичною допомогою, використовуючи засоби протиепідемічного захисту (захисну маску, рукавички тощо), щоб не заразити інших. Захворювання зазвичай триває від двох до чотирьох тижнів.

Нагадаємо, ми писали, що українцям не підніматимуть прожитковий мінімум у 2023 році: як це позначиться на пенсіях.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні подорожчали яйця слідом за м'ясом та овочами: скільки коштують і де вигідніше купити.

Також "Знай.ua" інформував, що на полицях українських магазинів оновилися ціни на цукор: скільки доведеться заплатити за кг продукту.