Водії в Україні отримали вкрай важливе попередження. Тепер ті, хто захоче непомітно заощадити на бензині, можуть отримати величезний штраф.

Справа в тому, що через суттєве подорожчання бензину в Україні, величезна кількість водіїв придумали, як почати економити. Вони пересіли на малолітражний транспорт, яким вважається мопед та скутер.

Однак, як виявилось, не все так просто. За відсутності потрібної категорії водіння водій може отримати величезний штраф, і цим позбутися транспортного засобу.

Колекцій мопедів і мотоциклів, скріншот
Колекцій мопедів і мотоциклів, скріншот

Для того щоб сісти за кермо умовного мопеда, вам потрібно отримати спеціальну категорію "А1". Тобто, якщо у вас у посвідченні водія стоїть категорія "В", або навіть просто "А", водити такий транспортний засіб не дозволяється. Якщо ви вирішили порушити закон, то передбачається жорстка відповідальність.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

Так, згідно з ч.2 ст.126 КУпАП керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, передбачає накладення штрафу у розмірі 3 400 грн.

мотоцикліст, скріншот з відео
мотоцикліст, скріншот з відео

Якщо ж порушення повторилося протягом року, то сума штрафу вже становить 40 800 гривень, а також ви втрачаєте право керувати транспортним засобом на строк від п'яти до семи років. Також, правоохоронці можуть вилучити у вас мопед або будь-який інший транспортний засіб, яким ви незаконно керували.

Квитанція, штраф - фото ukr.media
Квитанція, штраф - фото ukr.media

Іноді трапляється так, що сума штрафу за керування мопедом без відповідного посвідчення в кілька разів перевищує вартість самого мопеда, тому краще кілька разів подумати перед таким рішенням.

Нагадаємо, що долар відстає, натомість євро та злоті досягли нових висот: який курс валют в обмінниках України

Раніше повідомлялося, як заощадити на опаленні взимку: найдієвіші поради, щоб не замерзнути та зменшити платіжки.

Також, мобілізація 2022: про штрафи за неявку до військкомату, а також про "поважні" причини ухилістів