Влада Ірану всіма силами намагається придушити масові заворушення, спричинені смертю 22-річної Махси Аміні. Дівчина померла через жорстоке затримання "поліції звичаїв" за те, що нібито неправильно носила хіджаб.

Демонстрантам загрожують репресіями, а Захід називає події найбільшим викликом для політичного ісламу за останні роки. Незважаючи на те, що диктатор рф путін дуже розраховує на підтримку Ірану, йому самому потрібна допомога.

Протести в Ірані 2022, фото з вільних джерел
Протести в Ірані 2022, фото з вільних джерел

Нещодавно протестувальники захопили вулиці Тегерана. Щоб привернути увагу до катастрофи, вони палять машини, б'ють поліцію, яка втратила контроль над столицею.

Перші акції розпочалися 16 вересня, у день смерті дівчини. З того часу протести охопили десятки міст. Їхні учасники будують на вулицях барикади та скандують "Смерть диктатору" та "Жінка, життя, свобода". Простий народ хоче скинути владу, а поліція у відповідь розганяє простести з особливою жорстокістю — загинули десятки людей, сотні поранено.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Є інформація, що близько 200 жінок, які були заарештовані за участь у протестах, були доставлені з Тегерана до в'язниці міста Гарчак. До цього вони дві доби провели під вартою, де їх жорстоко били.

Після початку протестів влада Ірану стала обмежувати доступ до інтернету, а пізніше і зовсім відключила його.

Раніше ми писали про те, що Путіна через війну в Україні кинули всі союзники: Китай вигідно і шикарно "матросить" росію

Як повідомляв Знай.ua, дагестанці повстали проти могилізації, чоловіки відмовляються вмирати за путіна .

Також портал Знай.ua писав, правда про російську "могилізацію" та напрям наступу: Олег Жданов розповів про задуми путіна