Після повномасштабного вторгнення українці масово почали їхати за кордон, багато хто тепер не планує повертатися, у тому числі це пенсіонери.

У Пенсійному фонді запитали, чи можуть пенсіонери отримувати пенсію у разі виїзду за кордон назавжди. Про це повідомляють на сайті Пенсійного фонду.

Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube

Оформленням виїзду на постійне місце проживання за кордоном займається міграційна служба. Вона повідомляє Пенсійний фонд про осіб, які оформили такий виїзд, і нарахування пенсії припиняється. Однак пенсіонер при виїзді може отримати наперед шість виплат.

У разі подання до Пенсійного фонду заяви та документу про виїзд на постійне місце проживання за кордон — українці можуть отримати пенсію наперед за шість місяців, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійного проживання.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Це передбачено статтею 51 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне забезпечення".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Також зазначають, що при тимчасовому виїзді за кордон виплата пенсії не припиняється. Виплати можуть лише призупинити у разі неотримання призначеної пенсії протягом шести місяців підряд (наприклад, якщо людина до виїзду за кордон отримувала пенсію через "Укрпошту" та не переадресувала її на банківську картку).

Нагадаємо, ми писали, що кадирівці ґвалтують мобілізованих з "ДНР": дружини звернулися до клоуна-Пушиліна.

Як повідомляв "Знай.ua" кадировці та буряти на окупованих територіях почали красти один у одного: "Ніколи не бачили такого рівня життя"

Також "Знай.ua" інформував, що декільком категоріям українців повідомили, що буде з їхніми зарплатами під час війни: офіційна заява.