В Україні почали стрімко дорожчати тепличні овочі, такі як огірки та томати. Які цінники виставили продавці і що відбувається з цінами на інші овочі, розповідає портал AgroTimes, посилаючись на свої дані моніторингу найбільшого оптового ринку на заході України "Шувар".

Так, лише за кілька днів томати-вершки зросли у ціні з 30 до 35-37 гривень за кілограм, а круглі томати подорожчали з 30-32 гривень до 36 гривень за один кілограм. Також стрімко відлетіли вгору ціни на огірки. Якщо напередодні овочі пропонувалися за ціною 48-50 гривень за кіло, то вже по 60 гривень за кіло.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Експерти наголошують, що ривок цін на огірки та томати спровокували несприятливі погодні умови у вигляді дощів та тривалого зниження температури, які знизили темпи дозрівання врожаю тепличних овочів.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Водночас деякі овочі не змінилися в ціні або зовсім подешевшали. Так, наприклад, пекінська капуста коштує 35-40 гривень за кіло замість колишніх 40-43 гривень. Пізня білокачанна капуста також втратила ціну - 7-9 грн замість 8-10 гривень за кіло. Масове копання моркви знизило ціни на коренеплід із 18-25 гривень до 17-18 гривень за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на сіль та цукор зростають, як на дріжджах: які цінники виставили українські супермаркети.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, новий дефіцит залишить українців без популярної ягоди: до подорожчання якогось продукту готуватися в наступні 1-2 роки.