Днями Верховна Рада України повернула акциз на пальне, яке зникло після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Які ціни тепер зустрічатимуть водіїв на АЗС.

Акциз буде на рівні чотирьох гривень за літр бензину та дизеля, а також у два рази менше на автогаз.

Президент України Володимир Зеленський поставив підпис під законом №7668 про повернення акцизного податку на паливо. Про це свідчать дані на сайті парламенту .

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Ціни на пальне станом на сьогодні залишають бажати кращого. Наприклад, бензин у середньому обходиться в 51 гривню, дизельне паливо в 55 гривень, а газ і зовсім по 25, тому, швидше за все, повернення акцизи суттєво не вплине на ціну. При цьому варто враховувати той факт, що до війни акцизна ставка була значно більшою, удвічі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як тільки закон знову запрацює, українським водіям нема про що турбуватися. Влада розпочне активізувати перевірку якості палива, а також розцінок на нього на вітчизняних заправках.

Подорожчання бензину, фото: скріншот з відео
Подорожчання бензину, фото: скріншот з відео

Існує висока ймовірність, що ціни найближчим часом можуть знизитися. Нафта марки Brent впала зараз до 88 доларів, хоча ще на початку літа подолала психологічну позначку 120 доларів. Тобто спостерігається суттєва динаміка зниження ціни.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Сподіватиметься, що ціни справді стануть нижчими найближчим часом, і запровадження акцизи ніяк на цьому не позначиться.

Нагадаємо, що українці можуть розпочати життя з чистого аркуша всього в кілька кліків: у Мінцифри спростили правила для популярної процедури

Раніше повідомлялося, що водіям розкрили ще один прийом від правоохоронців: чому покарання за найпопулярніше "порушення" незаконне

Також перший мобік з путінської мобілізації вже в полоні ЗСУ: з військкомату прямо на фронт .