Очікується, що опалювальний сезон цьогоріч стане найскладнішим в Україні за всі роки незалежності. Українці вже налаштовуються саме на такий перебіг подій, то ж будь-яке зростання вартості комунальних послуг явно не потішить.

На щастя, в уряді підтвердили, що тарифи не підвищуватимуть до закінчення воєнного стану. Таким чином тарифи на розподіл (доставку) газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), а також постачання гарячої води не підвищуватимуть.

Наприклад, тариф на електроенергію, як і раніше, залежатиме від кількості спожитих кіловатів сім'єю (домогосподарством) за місяць, а саме:

  • до 250 кіловатів – 1,44 гривні за кіловат-годин,
  • понад 250 кіловатів – 1,68 гривні (з урахуванням податку на додану вартість).

Електроенергія, кадр з відео
Електроенергія, кадр з відео

Водночас зміни торкнуться тарифу на газ. Однак він зміниться лише для тих споживачів, які відмовились від річного фіксованого тарифу й обрали змінний місячний.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Крім того, слід врахувати, що всі, всі хто залишився без газопостачальника потрапляють до постачальника останньої надії (ПОН). Роль ПОН в Україні виконує "Нафтогаз".

Таким чином клієнти постачальника ПОН отримуватимуть газ за стандартною ціною - 7,96 гривні за куб. Вона є такою ж, як і для постійних клієнтів Нафтогазу в рамках базової річної пропозиції.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз