Кабмін України пропонує припинити індексацію зарплат через зростання інфляції. Це передбачено проектом Закону "Про працю", поданим на погодження до Державної регуляторної служби.

Пропонується внести зміни до закону "Про індексацію грошових доходів населення" та виключити окремі норми. Йдеться про абзац четвертий частини першої статті 2, частину першу — третю статті 5, а також статтю 10 вказаного закону.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Це означає, що уряд хоче відмінити інфляційну індексацію заробітних плат і зберегти індексацію на розмір інфляції пенсій та стипендій. У Мінсоцолітики вже назвали дати, коли відбудеться перерахунок пенсій наприкінці 2022 року – 1 жовтня та 1 грудня.

Від Міністерства фінансів також надійшла пропозиція заморозити мінімальну зарплату наступного року. Нещодавно її підвищили до 6700 грн.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Чинне законодавство передбачає, що індексація грошових доходів населення, зокрема заробітних плат, проводиться в разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, який встановлюється в розмірі 103 відсотки. На практиці ж гарантовано індексувалися зарплати у бюджетній сфері.

Раніше ми писали про те, щоб отримувати пенсію, потрібна ця довідка: дістати її буде не просто

Як повідомляв Знай.ua, на українських АЗС піднялися ціни на бензин: як ситуація з іншими видами палива

Також портал Знай.ua писав, що українці мають право на польську пенсію: хто може розраховувати на виплати за незначний робочий стаж