Українцям, які потрапили у злидні, планують збільшити соціальну допомогу на 50% від прожиткового мінімуму. Про це розповіла глава Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю Mind.ua.

Оксана Жолнович заявила, що наразі відомство розробляє проєкт для підвищення стандартів підтримки соціально вразливих груп населення. Передбачається, що він дозволить не прив'язувати виплати до прожиткового мінімуму.

Соціальні виплати, скріншот з відео
Соціальні виплати, скріншот з відео

"Це буде ще один формат, який дозволить нам гнучко та адресно підходити до забезпечення соціальних прав людей, не прив'язуючись до прожиткового мінімуму або прив'язуючись не лише до нього", - заявила голова Мінсоцполітики.

Міністр наголосила, що мета – підвищити соціальні виплати для окремих груп українців на 50% від прожиткового мінімуму. Втім, виплати можна буде отримати лише за дотримання деяких умов.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Міністр Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebbok
Міністр Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebbok

"Це збільшення стосуватиметься всіх категорій громадян у разі, якщо людина не може працювати з об'єктивних причин, якщо її сьогоднішній дохід не дозволяє забезпечувати базові потреби і якщо людина готова активно включатись у повернення собі економічної самостійності", - додала Жолнович.

Раніше портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, наш портал інформував, тарифи на тепло та гарячу воду в новому опалювальному сезоні: Денис Шмигаль зробив заяву.