Українцям можуть припинити виплачувати пенсії на банківську картку. У якому разі це можливо і що робити пенсіонеру, розповіла перший заступник міністра соціальної політики України Дар'я Марчак під час національного телемарафону.

Пенсіонеру можуть припинити виплачувати гроші на банківську картку, якщо він тривалий час не користується рахунком - від шести місяців і більше.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

"Можуть бути питання, коли людина протягом тривалого часу взагалі не користується своїм картковим рахунком. Якщо протягом тривалого періоду немає жодного руху за картками, тоді Пенсійний фонд може припинити нарахування, але це менш як через шість місяців", - зазначила Дар'я Марчак. .

Втім, одержувач пенсійних виплат може звернутися до Пенсійного фонду, де знадобиться підтвердити й особу, після чого нарахування виплат на картку відновиться.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Якщо людина після цього з'являється і підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії продовжується", - додала заступник голови Міністерства соціальної політики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Крім того, наш портал інформував, новий закон про здоров'я налякав усіх противників вакцинації: у МОЗ відповіли, чи збираються робити це примусово.