Стало відомо про те, що Світовий банк трохи покращив прогноз щодо майбутньої економіки України. Незабаром почне відновлюватися, і поступово намагатися виходити на довоєнний рівень.

Аналітики банку розглянули питання того, що може чекати на українську економіку цього і наступного років. Тепер її зростання становить не 2,1, а цілих 3,3%.

Крім того, якщо ще у червні падіння за рік очікувалося на 45,1%, то сьогодні це вже близько 35%, що суттєво покращує наші можливості. А от ВВП до 2024 року очікується на приблизному рівні 4,1%.

за даними Держстату економіка України зросла
за даними Держстату економіка України зросла

"Очікується, що зростання відновиться в 2023 році, але залишиться слабким, а зусилля по відновленню наберуть обертів до кінця прогнозованого періоду", - йдеться у звіті.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому наслідки війни все ще будуть у перспективі, оскільки було підірвано економічну діяльність руйнуванням виробничих потужностей, збитком для орних земель та скороченням пропозиції робочої сили.

Якщо ситуація не стабілізується найближчим часом, то бідність у країні зросте з 5,5% у 2021 році до 25 до кінця поточного року.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Було зроблено також і прогноз про країну-агресора. Таким чином, на жаль, росія покращить спад економіки з 8,9 до 4,5%. Але при цьому погіршив наступного року з 2% до 3,6%, у 2024 році очікується зростання на 1,6%.

Сподіваємося, що ситуація в Україні найближчим часом стабілізується, і ми обов'язково повернемо усі показники на довоєнний рівень і навіть кращі, а от окуповані території знову будуть під українським прапором.

Банківська карта. Фото: скриншот Youtube
Банківська карта. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що українка поділилася неприємним досвідом використання Київстару: як не виявитися ошуканим на гроші через помилку компанії

Раніше повідомлялося, що в Україні знову сильно подорожчало м'ясо: скільки коштуватиме курятина і свинина .

Також, новий закон про здоров'я налякав усіх противників вакцинації: у МОЗ відповіли, чи збираються робити це примусово