На тлі стрімкого підвищення цін на продукти харчування вартість хліба в жовтні поки залишається практично такою ж, як була у вересні. У той же час ціни на макарони і борошно, хай і незначно, але знижуються. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Вартість пшеничного хліба в українських супермаркетах за місяць не змінилася і становить 29,35 гривні за цілий буханець вагою 650 грам. У нарізці пшеничний хліб також не подорожчав і, як і раніше, продається по 31,69 гривні.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube
Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Загалом така ж ситуація із житнім хлібом "Столичний" - у середньому 34,60 гривні за 950 грам, як і було місяцем раніше. А ось хліб житній "Бородінівський" вагою 300 грам подешевшав з 26,50 до 25,80 гривні.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Ціни на муку почали трохи опускатися після збирання врожаю. У жовтні продукт став практично на гривню дешевше, ніж у вересні – 21,33 гривні замість 22,11 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Макарони також поступово втрачають у ціні. Так, макарони "Пера" впали в ціні до 28,15 гривні, замість вересневих 28,41 гривні.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, ми писали, ціни на популярні фрукти зірвалися з місця: банани, мандарини та яблука тепер не кожному по кишені.