В Україні триває підготовка до опалювального сезону й антикризових заходів в умовах війни.

Українців цікавить, чи будуть в квартирах забеспечені тепло, електрика та газ. Зокрема, йдеться про готовність до ймовірного припинення газового транзиту через територію України до Європи. Як заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, на такий випадок підготовлено план максимально заощадження.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Уряд розробив план ефективного використання наявного ресурсу газу. Тому під час опалювального сезону середня температура в помешканнях українців може бути нижчою, ніж у попередні роки.

Він зазначив, що найближчим часом наблизяться до показника 100% в цих регіонах, де нині відсутні активні бойові дії.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Середня температура в оселях українців цієї зими може бути нижчою, ніж у минулі роки. Зараз таку політику впроваджують більшість країн Європи. Ми живемо та працюємо в умовах війни, і кожен з нас має з розумінням ставитися до цих викликів аголосив очільник уряду.

Ще один безпековий виклик опалювального сезону — загрозу масованих атак рф на теплоенергетичну інфраструктуру. Тому всі сили кинуті на те, щоб захистити критично важливі об’єкти.

Нагадаємо, ми писали, що економіка України витримала потужні удари війни: наступний рік має порадувати.

Як повідомляв "Знай.ua" ПриватБанк встановив "грабіжницькі" відсотки на послуги, і українці вирішили влаштувати бойкот: "Хто ворог - незрозуміло".

Також "Знай.ua" інформував, що чекати від долара і гривні у 2023 році: українців заспокоїли оптимістичним прогнозом.