Через війну, пришвидшені темпи інфляції та напружену економічну ситуацію у країні продукти дорожчають в ціні. Фрукти не стали виключенням, хоча на деякі товари всеж роблять знижки, щоб продукт не зіпсувався, особливо це стосується овочів та фруктів.

На порталі Мінфін щодня публікують оновлені ціни на товари в популярних українських супермаркетах. Цього разу ми дізналися, чи дорожчають фрукти у популярних магазинах. Як виявилось - так, дорожчають.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео
Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Наприклад, апельсини за місць виросли в ціні більше ніж на 1 грн. При чому середня ціна апельсинів 77,63 грн, але у Варусі продукт можна придбати за 59,90 грн. А у Мегамаркеті - 98, 80 грн.

Скриншот ціни на апельсин. Фото: Мінфін
Скриншот ціни на апельсин. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Банани коштували в середньому в минулому місця 55, 89 грн, а тепер його ціна становить 61, 15 грн. При чому у більшості популярних супермаркетів банан коштує 59, 90. Найдорожча ціна бананів у Ашані - 65,30 грн.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Скриншот ціни на банан. Фото: Мінфін
Скриншот ціни на банан. Фото: Мінфін

Виноград трохи впав в ціні. У багатьох супермаркетах діють акційні знижки на фрукт. Імовірно через хороший цьогорічний урожай. Проте на порталі цінник 22, 26 грн за кіло, а минулого місяця коштував у середньому 90, 37 грн.

Скриншот ціни на виноград. Фото: Мінфін
Скриншот ціни на виноград. Фото: Мінфін

Фрукти. Фото: скрін youtube
Фрукти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, ми писали, що ПриватБанк встановив "грабіжницькі" відсотки на послуги, і українці вирішили влаштувати бойкот: "Хто ворог - незрозуміло".

Як повідомляв "Знай.ua" економіка України витримала потужні удари війни: наступний рік має порадувати.

Також "Знай.ua" інформував, сосиски та сардельки скоро стануть делікатесом: як змінилися ціни на м'ясні продукти.