Із жовтня в Україні змінили порядок нарахування соціальних виплат. Як оформити субсидію та які зміни внесли до механізму її призначення, розповів заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі Національного Телемарафону.

У Мінсоцполітики заявили, що в Україні стартували поетапні зміни у механізмі призначення житлових субсидій, і один із них уже почали втілювати у життя.

Призначення субсидій, скріншот з відео
Призначення субсидій, скріншот з відео

"Передбачено поетапні зміни протягом наступного опалювального сезону щодо виплати житлових субсидій. Зараз ми говоримо про перший етап - це коли фізично передано функцію із виплати субсидій органам Пенсійного фонду. Це вже почалося з жовтня", - заявив заступник міністра.

Музиченко наголосив, що наступний етап заплановано на грудень. Він зазначив, що ці "перестановки" у процесах призначення субсидій загалом ніяк не позначаться на субсидіантах.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Наступний етап має відбутися вже після 1 грудня, коли до мережі до тих установ, які приймали заяви на субсидії, буде залучено ще й сервісні центри", - додав Віталій Музиченко.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям з 1 листопада світять додаткові 2200 гривень та гуманітарна допомога: у Мінінтеграції розповіли, кому це дістанеться.

Також наш портал інформував, що українців позбавлятимуть субсидій: у Мінсоцполітики розповіли, хто в зоні ризику.

Крім того, ми писали, українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію із січня.