Любителям салатів зі свіжою зеленню доведеться неабияк "потрусити кишені", адже ціни на зелену цибулю, петрушку, кріп і салат помітно підвищилися. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

Так, згідно з даними, середні ціни на зелену цибулю станом на 6 жовтня злетіли з 32,15 гривні за кілограм до 37,05 гривні за кіло. При цьому цибуля порей додала у ціні більше 15 гривень - з 99,32 гривні подорожчала до 115,10 гривні за один кілограм.

Зелень. Фото: скрин відео
Зелень. Фото: скрин відео

За петрушку тепер також доведеться викласти більше – з 29,89 гривні продукт злетів до 32,30 гривні за 70 грамів. Петрушка фасована по 100 грамів коштуватиме 34,65 гривні замість вересневих 32,91 гривні.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Незначно змінилися ціни і на кріп. Тепер за 100 грамів доведеться заплатити 41,10 гривні, при тому що минулого місяця середня вартість була на рівні 40,92 гривні. Кілограм кропу коштує, як і раніше – 478,80 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Салат Пучок-Свіжачок злетів у ціні майже на 9 гривень – з 45,06 гривні до 53,96 гривні за 170 грамів.

Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін
Ціни на салат. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно