В Україні було введено державне регулювання цін на ліки. Що це означає для громадян, і чи сильно зміняться тарифи.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до деяких нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України про референтне утворення цін на низку лікарських засобів, закупівля яких здійснюється за рахунок держави.

Аптека. Фото: скриншот  Youtube
Аптека. Фото: скриншот Youtube

Іншими словами, урядом було запроваджено оптові ціни на препарати, кошти на які виробляються з бюджету країни. Крім того, постанова поширюється на ті препарати, які входять до Національного переліку лікарських засобів, і щодо яких запровадили державну оцінку.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Усі перелічені процеси в майбутньому позитивно вплинуть на українські лікарні, оскільки в затвердженому бюджеті менше витрачатиметься коштів на закупівлю ліків.

Ліки в аптеці, скріншот: Youtube
Ліки в аптеці, скріншот: Youtube

Доступ українців до різних ефективних препаратів значно спроститься. Тепер більшість лікарень зможуть замовляти всі необхідні ліки у великих обсягах, щоб забезпечити якісне лікування пацієнтів, що не може не тішити.

Не можна не відзначити того факту, що з початку повномасштабної війни Росії проти України в аптеках почалося стрімке зростання на лікарські препарати. Це не дивно, адже курс валют не стоїть на місці, але в деяких випадках це не обґрунтовано. Саме тому уряд ухвалив рішення ухвалити подібний законопроект.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, коли в українських супермаркетах подешевшають яйця: відповідь експерта

Раніше повідомлялося, що езотерик Макс Гордєєв розповів, як зробити домашній вівтар

Також, ПриватБанк списав із картки українця десятки тисяч гривень і загнав у борги