Повномасштабна фаза війни в Україні триває вже понад 225 днів... за цей час було вбито понад 60 тисяч російських військовослужбовців, але це не межа, оскільки російська сторона відмовляється виводити свої війська з наших територій.

Ворог нічого не може зробити на полі бою, тому обстрілює цивільні об'єкти, включаючи будинки з мирними мешканцями, та критичну інфраструктуру. А зараз стало відомо, що президент України Володимир Зеленський зареєстрував законопроект про відміну призову на строкову службу.

***

Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" про особливості призову на строкову військову службу та діяльність призовних комісій під час дії військового стану.

***

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Володимир Зеленський. Фото: скриншот з відео
Володимир Зеленський. Фото: скриншот з відео

Молоді люди, котрі бояться воювати, можуть видихнути, але не до кінця. Бо це стосується насамперед військового стану. До того ж, глава держави вже двічі скасовував заклики - навесні і восени у зв'язку з мобілізацією, що триває.

Законопроект Зеленського, скріншот: ВРУ
Законопроект Зеленського, скріншот: ВРУ

Цей законопроект також було визначено Володимиром Зеленським як невідкладний. Тому вже найближчим часом може вирішитись його доля - або депутати його розглянуть і проголосують "за", що швидше за все й станеться, або главі держави доведеться кожні півроку скасовувати заклики вручну.

Нагадаємо, Лукашенку відкрито загрожують Україні війною, готові заступитися за приниженого шляху

Як повідомляв "Знай.uа", Володимир Путін втратив свою владу, в США готують світ до поразки Росії не тільки в Україні: кордони майже втрачені

Знай.ua писав, США вдарять по Росії у відповідь на застосування ядерної зброї: Зеленський заочно "поховав" диктатора