В Україні стрімко дорожчає м'ясо, овочі, молочка, а тепер ще й пшеничне борошно почало дорожчати. Як змінилися цінники і що спонукало до зростання цін, повідомляє apk-inform .

Експерти зазначають, що на ринку пшеничного борошна у більшості регіонів України спостерігається зростаюча цінова динаміка. Цьому переважно сприяє подальше зростання вартості сировини для переробки. Наголошується, що темпи подорожчання не такі високі, як могли бути через те, що внутрішній ринок перенасичений пропозицією борошна, а попит споживачів при цьому оцінюється як помірний.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вартість борошна вищого та 1 сорту збільшилась на 100-200 гривень за тонну. Так, станом на 7 жовтня пшеничне борошно вищого ґатунку пропонується у ціновому діапазоні від 10 до 12 тисяч гривень за одну тонну. Вартість продукту 1 сорту коливається в районі від 9,5 до 11,7 тисяч гривень за тонну.

Борошно, скріншот з відео
Борошно, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Варто зазначити, що деякі виробники борошна пшеничного не стали підвищувати ціни на свою продукцію, щоб на тлі подорожчання активізувати збут товару на ринку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.