В Україні готуються запровадити універсальну соціальну допомогу. Що це означає і хто її отримуватиме, розповіла перший заступник міністерства соціальної політики Дар'я Марчак в інтерв'ю Соціальній інформаційній платформі.

Дар'я Марчак заявила, що універсальна соцдопомога буде виплатою, яка буде прив'язана до фінансово-майнового стану людини і дозволить охопити більшу кількість громадян, які опинилися в скрутному фінансовому становищі. Вона додала, що відповідний законопроєкт перебуває у роботі, але протягом осені його планують подати до Верховної Ради. Запровадити цей вид допомоги мають намір у квітні наступного року.

Українці. Фото: Знай.ua
Українці. Фото: Знай.ua

"Починаючи орієнтовно з квітня 2023 року ми зможемо запровадити такий універсальний інструмент підтримки. І один із нюансів цього інструменту – це те, що ми хочемо уникнути показника прожиткового мінімуму і запровадити певний базовий показник і порівнювати доходи, які отримує сім'я з ним. І якщо сім'я отримує дуже низькі доходи з усіх джерел, тоді надаватиме фінансову підтримку такій сім'ї від держави", - заявила представниця відомства.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Слід додати, що універсальна соцдопомога матиме тимчасовий характер - людина отримуватиме виплати доки не знайде роботу і не налагодить фінансове становище.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям з 1 листопада світять додаткові 2200 гривень та гуманітарна допомога: у Мінінтеграції розповіли, кому це дістанеться.

Також наш портал інформував, що українців позбавлятимуть субсидій: у Мінсоцполітики розповіли, хто в зоні ризику.

Крім того, ми писали, українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію із січня.