З початку повномасштабної війни ціни на продукти харчування зробили суттєвий ривок нагору. Подорожчання не обійшло стороною овочі, причому як свіжі, так і консервовані. Портал "Мінфін" показує, що відбувається з цінами на консервований зелений горошок та кукурудзу.

Такі популярні консерви, як зелений горошок та кукурудза, активно використовується в приготуванні різних салатів, зокрема олів'є, а також використовують як самостійний гарнір. Поціновувачам цієї продукції варто бути готовими платити більше.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео
Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Так, дані моніторингу показують, що на початку жовтня середні ціни на зелений горошок Верес становлять 36,52 гривні за 400 грамів. У вересні середньомісячні ціни на продукт були помітно нижчими – 34,62 гривні.

Ціни на горошок. Фото: скрін Мінфін
Ціни на горошок. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Кукурудза Верес у середньому коштує 36,78 гривні за 340 грамів, при тому, що у вересні ціна становила 35,43 гривні. Подорожчала також кукурудза цукрова та Бондюель – до 30,15 та 62,08 гривні відповідно. У вересні цінники були на порядок нижчі за 29,73 та 59,54 гривні.

Ціни на кукурудзу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кукурудзу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.